Waarom verkoopt de echte kerstboom beter in België dan de kunstkerstboom ?

Categories : Onze tips

In december zien we in de meeste huizen een kerstboom opduiken. Blijkbaar verkiest de Belg in de meeste gevallen een echte kerstboom boven een kunstkerstboom. We vroegen ons af wat de reden daarvoor is. De redenen krijgt u hieronder van uw specialist in de verkoop en levering van kerstbomen Sapins.be.

De authenticiteit van de echte kerstboom versus de « fake » zijde van de kunstboom

Echte kerstboom of kunstkertboom ?Voor de meeste mensen is Kerstmis een echt traditiefeest. Dat maakt dat de meesten zich niet kunnen voorstellen om dan een namaakboom in huis te halen. De echte kerstboom roept immers een echte authenticiteit op, men haalt uiteindelijk een stukje natuur in huis. Iets wat men niet heeft met een namaakboom. Niets evenaart het aanraken van een sterke en ruwe boomstam met zachte naalden van een echte Nordmann kerstboom.

Daar tegenover geeft een namaakboom altijd een schijn-indruk door de heel regelmatige vorm en te vierkante plaatsing van de takken, zelfs wanneer het een kunstkerstboom is van uitstekende kwaliteit.

Ieder jaar een heel andere kerstboom

Door te kiezen voor een natuurboom, zegt men ook nee aan eentonigheid. Ieder jaar weer is de boom anders. Wanneer de feestdagen achter de rug zijn, gaat de kunstkerstboom terug in de doos om er het jaar daarop weer identiek uit te komen. Daarentegen is de echte kerstboom van 2020 heel anders dan die van 2019. De vorm is misschien anders, hij is misschien minder hoog, wat voller, groener of juist blauwer.

De natuurlijke kerstboom : recycleerbaar en milieuvriendelijk

Sommige mensen denken dat ze mee de planeet beschermen door een kunstkerstboom te kopen, maar dat is niet het geval.

Tijdens zijn groei die 5 tot 10 jaar in beslag kan nemen produceert de boom namelijk gezonde lucht door koolstofdioxide om te zetten naar zuurstof. Dit proces noemen we fotosynthese. De aanplant van dennenbomen speelt dus een belangrijke rol in de vermindering van de broeikasgassen.

Een echte kerstboom is biologisch afbreekbaar en dus recycleerbaar. Door een Nordmann te kopen als kerstboom maakt u dus een ecologisch en sociaal verantwoord gebaar. Na de kerst kan de kerstboom een tweede leven krijgen en meehelpen aan het milieubehoud door te worden gerecycleerd tot houtskrullen of compost.

De kunstkerstboom daarentegen wordt vervaardigd uit kunststof. Dat is een grondstof gewonnen uit olie. De productie van kunststof kent echter een hoog energieverbruik en een grote uitstoot van koolstofdioxide, wat net het broeikaseffect in de hand werkt. Ze zijn niet recycleerbaar, en verdwijnen dus gewoon met al het andere plastic afval in containerparken.

U zou graag een echte natuurkerstboom willen aankopen voor de eindejaarsfeesten van 2020?

Plaats een bestelling voor uw kerstboom bij Sapins.be en geniet van de thuislevering. Ontdek ook al onze mooie gevarieerde kerstversieringen en accessoires op onze website, of contacteer ons voor meer informatie. Wij bieden zelfs prachtige kits aan met kerstballen en slingers en de mogelijkheid om een offerte op maat te krijgen voor het versieren van uw huis, publieke ruimte of bedrijfsruimte.

Share this content