Maak een verantwoord, ecologisch en sociaal gebaar bij het aankopen van uw kerstboom

Categories : Onze tips

Het uittrekken van dennenbomen en de verkoop ervan is niet onverenigbaar met het respect voor het milieu en de zorg voor de planeet. De specialist in de online verkoop van natuurlijke en kunstmatige kerstbomen legt uit hoe u een ecologisch en maatschappelijk gebaar kan maken door de boom te kopen die uw huis voor de feestdagen zal versieren.

Kerstbomen verkopen op een eco-verantwoordelijke manier: een complete aanpak

Het is niet omdat we bomen in grote hoeveelheden hebben gekapt dat we niet voor de planeet kunnen zorgen, integendeel. Maar milieuverantwoordelijkheid vereist een doordachte en alomvattende aanpak die verschillende belangrijke stappen kan omvatten:

  • Partner worden van een milieuvereniging die erkend is als Reforest'Action en betrokken raken bij haar projecten;
  • Veel aandacht voor de gebruikte materialen, bijvoorbeeld voor het drukken van flyers of voor de verpakking;
  • Werken in samenwerking met een aangepast werkbedrijf in België om onverkochte bomen te recycleren.

Een gekochte kerstboom is gelijk aan een geplante boom.Achetez un sapin de Noël sur Sapins.be égal un arbre replanté

Bij de aankoop van een prachtige natuurlijke Nordmann-spar, gekweekt in duurzaam beheerde kwekerijen in de Ardennen, vecht u tegen de ontbossing.

Wanneer u een bestelling plaatst op de website van uw kerstboomverkoper, geeft u 0,99 euro aan de Franse vereniging Reforest'Action. Met dit geld zal zij bomen herplanten in een reeks landen die sterk worden getroffen door de massale en ondoordachte ontbossing van bosgebieden.

Het kerstboomverkoopseizoen is in volle gang van oktober tot december. Gedurende deze tijd heeft u de mogelijkheid om de actor van een milieuvriendelijke daad te zijn. En dit met de zekerheid dat de prijs van uw boom niet wordt beïnvloed.

Het runnen van een aangepaste werkonderneming door het recyclen van dennenbomen

Door twee snijperiodes te hebben in plaats van één, wordt het afval tot een minimum beperkt. Kerstbomen worden niet voor niets gekapt. Maar wie geen koper kan vinden, heeft recht op een tweede leven. Uw kerstboomspecialist stuurt het overschot aan naaldbomen en de navakantie-recutaties naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van kerstbomen. Op het terrein worden de bomen versnipperd en gerecycled tot snippers en schors. In deze nieuwe vorm zullen ze de tuinbouwplaatsen van de vereniging verrijken.

Wil u meer weten over onze bomen die op een milieuvriendelijke manier worden verkocht?


Contacteer het team van Sapins.be voor meer informatie over de dennenbomen waarvan de aankoop u toelaat om deel te nemen aan de herbebossing van sites die getroffen zijn door de ontbossing. Maak van de gelegenheid gebruik om onze decoratiekits te ontdekken of vul het aanvraagformulier voor een offerte in voor een op maat gemaakte kerstdecoratie.

Share this content