Zijn kunstmatige of natuurlijke boom kiezen in België ?

Categories : Onze tips

Wat zou kerstmis zijn zonder een mooie boom en lichtslingers in het midden van de woonkamer? Naarmate de eindejaarsfeesten naderen, zoekt u de beste boom om de hele familie te plezieren. Het is echter niet gemakkelijk om het model te vinden dat een feestelijke sfeer zal brengen in uw huis tussen de vele keuzes die momenteel op de markt zijn.

Tussen een kunstmatige en een natuurlijke kerstboom kan de keuze zelfs een echte puzzel worden. Als specialist in de online verkoop van kerstbomen presenteert Sapins.be de verschillen tussen de verschillende modellen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de natuurlijke kerstboom?

Het is natuurlijk dat deze boom een frisse en bedwelmende geur in huis brengt. Femme choisit un sapin de Noël dans un magasin: artificiel ou naturel
Het zal de hele familie verrukken met zijn houtachtige geur. Het zal uw huis nog gastvrijer en warmer maken in deze feestelijke dagen. De natuurlijke boom kan worden versierd met decoratieve objecten: kerstballen, sterren, beeldjes...

Door zijn onvolmaakte symmetrieën kan het echter vrij moeilijk te versieren zijn. Tot slot is een van de grootste nadelen van deze conifeer het verlies van zijn naalden. Dit vereist regelmatig borstelen rond de boom om ze te verwijderen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een natuurlijke kwaliteitsspar, zoals de Nordmann, die bekend staat om zijn stevigheid. U kan ook een voet met een waterreserve gebruiken om uw kerstboom te onderhouden. Dit reservoir voorkomt dat hij te snel uitdroogt en zijn naalden verliest.

Waarom kiezen voor een kunstmatige kerstboom?

De kunstmatige kerstboom biedt u verschillende voordelen:

  • Het gebruik ervan blijkt zeer economisch te zijn, omdat dit type boom, ondanks de aanschafkosten, minstens 15 opeenvolgende jaren kan worden hergebruikt dankzij de grote weerstand:
  • Niet erg volumineus, het kan heel goed worden opgeruimd in een doos en wachten op de volgende festiviteiten op de zolder of in de garage;
  • In tegenstelling tot natuurlijke bomen is het makkelijker te versieren en zal het zowel jong als oud blij maken;
  • Met deze boom hoeft u geen water te geven of de grond te borstelen om gevallen naalden op te rapen. U hoeft het alleen maar af te stoffen als de kerstvakantie voorbij is.

Maar als u van de geur van pijnbomen houdt, kan u er niet van genieten met de kunstmatige modellen.

Kies voor de kerstboom die is aangepast aan uw behoeften!

Om tijdens de kerstvakantie momenten van puur geluk met uw dierbaren te kunnen delen, is het ideaal om de boom samen te kopen. Op die manier kan u gebruik maken van de mogelijkheid om een duik te nemen in de sfeer van deze felbegeerde vakantie. Voordat u de kerstboom kiest om trots te poseren in de woonkamer, denk dan eerst aan uw verwachtingen. Wilt u dat uw boom resistent en herbruikbaar is? Kies voor kunstmatige modellen! Als u daarentegen de voorkeur geeft aan een authentieke kerstboom die rijk is aan aangename geuren, kies dan voor een natuurlijke kerstboom. Wat u ook kiest, u bent zeker dat u de feesten in een goede sfeer zal doorbrengen!

Wil u een natuurlijke of kunstmatige kerstboom bestellen?

Sapins.be biedt u een breed scala aan kerstbomen, natuurlijk of kunstmatig. Bestel uw boom vandaag nog en kies de datum en het tijdstip van levering. Voor meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren via telefoon of via het contactformulier. We zullen u snel antwoorden.

Share this content