Hoe stress van Kerstavond vermijden?

Categories : Onze tips

Elk jaar opnieuw kan u niet volop genieten van uw gasten door de voorbereidingen voor het kerstdiner. Toch zou dit feest u de kans moeten geven om speciale momenten te beleven met uw naastenHebt u genoeg van de drukte en de stress die het feest veroorzaakt? Sapins.be, de specialist in de verkoop en levering van kerstbomen in België en Luxemburg, geeft u advies over hoe u een stressvrije tijd kan doorbrengen met uw gezin.

Gerechten klaarmaken op kerstavond

Table et repas de Noël préparés la veille du réveillon

Kerstmis met familie of vrienden wordt meestal gevierd rond verschillende lekkere feestelijke gerechten. Bereid uw maaltijden op voorhand voor om te voorkomen dat u de hele avond in de keuken moet blijven. Kies bijvoorbeeld voor een hoofdgerecht dat lang moet rusten. Op die manier kan u het de avond ervoor voorbereiden en het simpelweg snel opwarmen op kerst- of oudejaarsavond. Het is daarom van groot belang om uw tijd te nemen om na te denken over een feestelijk menu door te kiezen voor maaltijden die van tevoren kunnen worden voorbereid en dat u pas op het aangekomen moment hoeft op te warmen.

Vermijd het risico dat een maaltijd mislukt en doe beroep op een cateraar voor uw kerstfeestjes.

Kerstmis is een moment gericht op feestelijke gerechten waar men enkel op bepaalde momenten van kan genieten. Als een gerecht wordt verbrand of gemist, wordt uw avond verkort doordat uw gasten niets te eten hebben. U moet er dus voor zorgen dat u van elk gerecht een succes maakt. Als u niet graag kookt of als u te veel moet voorbereiden, zijn er verschillende oplossingen:

  • Verdeel de voor te bereiden gerechten onder uw gasten. Zo kan iedereen zijn lievelingsgerecht klaarmaken en hebt u een 100% zelfgemaakt menu;
  • Doe beroep op een cateringservice die grote hoeveelheden gerechten kan voorbereiden om te vermijden dat u urenlang in uw keuken moet blijven.

Versier uw kersttafel de dag ervoor

Op kerstdag zijn er altijd veel last-minute voorbereidingen. Wil u de drukte enkele uren voor de aankomst van uw genodigden vermijden? Bereid dan de dag voordien uw kersttafel voor met decoraties, maar ook al door borden en bestek te plaatsen. Ook kan u naambordjes maken om de plaatsen van uw gasten te bepalen. Tijdens elk kerstdiner voeren sommige mensen politieke of ideologische debatten. Dankzij deze kleine aandacht kan u voorkomen dat deze persoonlijkheden naast elkaar komen te zitten.

Plaats uw kerstcadeaus onder de boom

Verpak en plaats uw kerstcadeaus onder de boom voordat uw gasten aankomen. Na hun komst gaat u daar misschien geen tijd meer voor hebben. Daarnaast zullen ze uw kunstmatige of natuurlijke kerstboomvoet verbergen en aankleden, maar ook uw gasten aanmoedigen om die van hen op dezelfde plaats te plaatsen.

Iedereen vindt cadeautjes ontvangen leuk, vooral tijdens de kerstdagen. Om de kerstsfeer naar uw tafel te brengen, mag u niet vergeten om op elk bord een geschenk te plaatsen dat uw gasten leuk gaan vinden. Van zelfgemaakte snoepjes tot enkele originele kruiden, er zijn heel wat ideeën. Laat uw creatieve geest de gang gaan!

Bestel uw kerstversieringen nu al!

Hebt u nog niet al uw kerstversieringen? Sapins.be stelt u een breed aanbod geschenken en feestelijke decoraties voor! Geniet van onze levering bij u thuis op de datum van uw keuze.

Voor bijkomende vragen zijn wij zowel telefonisch als schriftelijk bereikbaar via ons online contactformulier.

Share this content