Heeft het kopen van een kerstboom een impact op onze planeet ?

Categories : Onze tips

De aangename geur van pijnbomen in het huis brengt ons direct in de sfeer van de kerstfeesten. Naast de rode man met de lange baard en zijn elfen en de verschillende geschenken voor jong en oud, is de kerstboom ook een van de essentiële tradities van dit groot feest.Sapin de Noël naturel sur la planète

Voor natuurliefhebbers en liefhebbers van oude gewoontes is de keuze voor een natuurlijke kerstboom elk jaar onvermijdelijk. Maar kan het onze geliefde planeet schaden? Sapins.be, specialist in online verkoop en levering van kerstbomen in België, geeft u enige uitleg.

De natuurlijke kerstboom zuivert de lucht in huis

Op dit moment zijn er veel mensen die zich richten op kunstmatige kerstbomen. Ze worden beschouwd als milieuvriendelijk in vergelijking met natuurlijke bomen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt de boom echter beschouwd als een van de bomen die het meeste CO2 vasthouden. Gemiddeld kan een 1,5 meter lange conifeer ongeveer 3 kg koolstof in de atmosfeer opslaan. Het helpt dus om de lucht die we inademen te zuiveren en ons een betere kwaliteit van leven te geven.

Maar is het kappen van bomen niet een daad van ontbossing? Nou, dit is niet het geval voor natuurlijke kerstbomen. Vandaag de dag wordt dit type conifeer geteeld op een uitgestrekt gebied dat voor dit doel bestemd is. Ze zijn niet langer wreed ontworteld in het wild. Bovendien kunnen de leveranciers van kerstbomen dankzij partnerschappen met ecologische organisaties zoals Reforest'Action bijdragen aan de herbebossing van de planeet.

De natuurlijke kerstboom is biologisch afbreekbaar.

Er is vaak de neiging om te denken dat het gebruik van kunstbomen tijdens de kerstvakantie een effectieve oplossing is voor de bescherming van het milieu.

Volgens specialisten en onderzoekers kan het gebruik van deze modellen echter een aanzienlijke impact hebben op onze planeet. Inderdaad, dit type decoratief object is over het algemeen gemaakt van vervuilende materialen zoals polypropyleen en metaal. Deze verschillende componenten zijn schadelijk en kunnen onze planeet aanzienlijk vervuilen. Bovendien, zelfs als ze minimaal 15 jaar herbruikbaar zijn, kan u al na een paar jaar gebruik genoeg krijgen van deze nepbomen. Bovendien zal u door uw kunstmatige boom in het afval te gooien, niet-recycleerbaar afval produceren.

Om dit te voorkomen is het kiezen van een natuurlijke kerstboom zoals een Nordmann ideaal voor het milieu. Ze zijn biologisch afbreekbaar en verminderen de productie van vervuiling. U kan ze heel goed recyclen door ze om te zetten in compost of houtsnippers.

Wil u meer informatie over de natuurlijke kerstboom of wil u er een bestellen?

Sapins.be biedt u Nordmann kerstbomen aan die voornamelijk afkomstig zijn uit de beschermde bossen van België. We willen ook iets doen voor het milieu. Daarom werken we samen met Reforest'Action om voor elke gekochte natuurlijke kerstboom een boom te herplanten. Bestel het vandaag nog en kies de leveringsdatum. Voor meer informatie over onze producten kunt u telefonisch of via ons online formulier contact met ons opnemen.

Share this content