Waarom een ‘levende’ kerstboom voor Kerstmis kiezen?

Categories : Onze tips

Het is een duurzame oplossing voor uw kerstversiering. Want als u nauwkeurige instructies volgt en erin slaagt uw natuurlijke Nordmann boom te herplanten, kan u dezelfde boom gemakkelijk meerdere jaren achter elkaar versieren. Het is ook een ideaal alternatief voor een gezaagde boom, omdat het minstens vier jaar duurt voordat een boom een geschikte grootte heeft bereikt. Hier, behoudt u hem en ziet u hem nog groeien. Helaas werkt het niet altijd. Maar in ieder geval leeft de boom in pot nog, gaat lang mee en blijft fris en majestueus. De natuurlijke, levende, ingekapselde boom is de sterkste kerstboom.

Hou je boom in leven in een pot gedurende de hele kerstperiode.

Tegenwoordig draait het allemaal om hem: de kerstboom! En dit jaar besluiten we om de traditionele natuurlijke sparrenboom te vervangen door een gevlekte Nordmann boom! Levend in een pot dus? Nou ja, de boom in pot is in grote vorm en blijft dankzij zijn wortels ongelooflijk fris. De kleuren zijn helder, de geur verspreidt een zoete bosgeur in het huis. U kunt uw boom dan op alle mogelijke manieren versieren!

Hoe hou je het in vorm?

  • Vermijd oververhitte kamers
  • Geef het vaak water.

Welke maat voor een kerstboom in pot?

Als u een kerstboom in pot koopt, krijgt u een maximum 2m hoge boom. In het algemeen worden potbomen aangeboden in maten tussen één en twee meter. Voor een boom van anderhalve meter heb je een pot van ongeveer 50 liter nodig. Wat nu? Om hem te laten groeien, verpotten in een pot met een extra 30 cm diameter. Voorzichtig! Voor het transport van de ingekapselde kerstboom kan u het beste vertrouwen op een professionele bezorger. Ook, als je je boom herplant, wordt hij groter en moeilijker te vervoeren. Denk na over een strategische locatie om hem daar vanaf een bepaalde grootte voor onbepaalde tijd te laten staan.

Hoe houd ik mijn boom in leven na de kerst?

Hier zijn een paar tips van experts die we voor u in elkaar hebben gezet. Als je je kerstboom goed verwent, heeft hij misschien een lange levensduur!

Verpakken: verpotten in een houten of terracotta pot (vermijd plastic potten). Giet grind in de bodem van de pot, een isolator en vervolgens de aarde (mengsel van aarde en potgrond). Geef uw ultra verse natuurlijke kerstboom idealiter twee keer per week water.

  • Het gat in de grond: herplant uw boom op de grond, in rijke grond!
  • Opwaardering u kunt ook de belangrijke beslissing nemen om uw boom aan een park of openbare tuin te geven, het zal uw goede daad van het jaar zijn!
  • Extra tip: snoeien kan nodig zijn om de boom een duwtje in de rug te geven.

Waar kan ik een professional vinden om mijn ingekapselde kerstboom te kopen?

Voor het transport en/of de aankoop van uw Nordmann-boom in pot, een adres: Sapins.be! Specialist in kerstversiering in België en Luxemburg (te koop of thuis) en decennialang op maat gemaakte kerstbomen. Sapins.be biedt verschillende leveringsdiensten aan zodat de kwaliteit van haar producten in het beste geval wordt gerespecteerd. Als u een levende Nordmann natuurlijke kerstboom online wil bestellen, van één tot twee meter, neem dan contact op met sapins.be. U bestelt uw boom wanneer u dat wenst en kiest de leveringsdatum. Sapins.be dennenbomen onderscheiden zich door hun coniciteit en frisheid. Het zijn kerstbomen van topkwaliteit.

Share this content