Hoe een natuurlijke Nordmann kerstboom kiezen?

Categories : Onze tips

Elk jaar bij het aanbreken van de herfst rijst dezelfde vraag: hoe een goede kerstboom kiezen? Uw voorkeur gaat uit naar een Nordmann kerstboom voor zijn stevigheid en statig figuur. Nu komt het erop aan een ultraverse kerstboom van goede kwaliteit te kiezen. In dit artikel ontdekt u stapsgewijs de criteria die u zullen leiden bij de keuze van een kerstboom met een perfecte esthetiek. Vers, stevig, mooi en een evenwichtige prijs, dat zijn de basiskwaliteiten waaraan een kerstboom moet voldoen.

Het selecteren van de Nordmann kerstboom, stap voor stap

De eerste logische houding is te vertrouwen op het algehele uiterlijk van de boom. Bij nader inzien zijn bepaalde details echter niet te verwaarlozen als het gaat om de beoordeling van de kwaliteit van een boom. Welke criteria in aanmerking nemen?

Het kappen van de boom

We moeten waakzaam zijn in deze eerste fase. Inderdaad, het kweken van kerstbomen is een echte zaak. Het is daarom noodzakelijk om bomen van slechte kwaliteit te vermijden die op het eerste gezicht gaten hebben en waarvan de takken niet regelmatig zijn. De Nordmann-spar, die door een expert wordt gekweekt, zal pijl-loos, hol en struikachtig zijn.

Helderheid van de kleur

Een eerste blik op de kleur van de boom is al voldoende om de frisheid ervan te beoordelen. De Nordmann-spar moet een dichte kleur hebben. Bomen met doffe, bleke kleuren moeten worden vermeden. Vooral omdat de natuurlijke Nordmann spar een bijzonder diepe groene kleur heeft en lang vers blijft. De takken van de Nordmann kerstboom zijn bijzonder trendy als kerstgroen!

Het volume van de boom

Kies een dennenboom die is aangepast aan de beoogde locatie. Om hem niet te beschadigen tijdens de installatie, moet u geen boom nemen die te groot is als u niet over de ruimte of het juiste transportmiddel beschikt. Wat het gewicht betreft: hoe zwaarder de boom, hoe meer sap er in zit en dus: verser!

Hoe de versheid van de boom beoordelen?

Om de versheid van de boom te onderzoeken, is hier wat botanici aanraden: houd een tak van de boom tussen twee vingers en trek de tak een beetje naar je toe. Als de doornen er niet van afvallen als je de tak zachtjes trekt, betekent dit dat de boom vers is. Toch is het mogelijk dat tijdens deze operatie één of zelfs twee doornen loskomen, ondanks de onberispelijke frisheid van de boom.

Consistentie: een dennenboom met een perfecte conische vorm

Je boom moet perfect zijn. Je kan daar voor zorgen met Nordmann-bomen, dus waarom zou je jezelf daarvan beroven? Sta jezelf toe om veeleisend te zijn: de boom moet een piramidale coniciteit hebben en mag geen gaten of pijlen hebben. De regelmatigheid van de takken is een van de belangrijkste kenmerken van de Nordmann. Daarom is gekozen voor kerstmis, omdat het gemakkelijk te versieren is. Een perfecte gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten en de mooiste decoraties voor je majestueuze kerstboom te vinden.

De prijs van je koning van het bos

De Nordmann spar is niet de meest economische. U zal zeker goedkopere bomen vinden. Een Nordmann kwaliteitspar is echter duurzaam en bestendig. Het heeft vele kwaliteiten en wordt vaak aanbevolen (zachte, hittebestendige, reukarme naalden en een mooie felgroene kleur). Voor een dennenboom van deze kwaliteit telt u tussen 30 en 200 €, afhankelijk van de grootte. De prijs blijft in evenwicht voor een boom die even interessant is vanuit ecologisch, praktisch en esthetisch oogpunt.

Op zoek naar een ultraverse Nordmann kerstboom voor thuislevering in België?

Sapins.be, al jarenlang gespecialiseerd in kerstdecoraties en kerstbomen, biedt online echte kerstbomen van topkwaliteit aan. De levering is verzorgd, op maat en snel. Reserveer uw kerstboom vanaf 20 november en kies de leveringsdatum. De kerstbomen van Sapins.be zijn van topkwaliteit en kenmerken zich door hun kegelvorm en versheid.

Share this content