Waar komen de mooiste kerstbomen in België vandaan ?

Categories : Onze tips

Het is november. Het onvermijdelijke moment van de zoektocht naar de traditionele kerstboom is aangebroken. Dan rijst de vraag welke van de Nordmann-bomen u moet kiezen. Welke criteria moet u gebruiken om de boom te kopen die uw huis zal versieren? Waar komen de bomen die in België worden verkocht vandaan? Sapins.be, specialist in Nordmann kerstbomen, geeft u wat uitleg.

Een strategische keuze in de Nordmann kwekerijen in de ArdennenSapin Nordmann des Ardennes en Belgique

Een gespecialiseerde handelaar in kwaliteitskerstbomen in België kiest zijn producten niet zonder ze te zien. Een bezoek aan de kwekerijen in het zuiden van het land is één keer per jaar een must. De mooiste Nordmann-bomen zijn te vinden in onze groene Belgische Ardennen. De selectie vindt plaats in september door de bomen te markeren die in december bij u thuis komen. De prioriteit is om in deze naaldbossen de individuen te vinden die voldoen aan de kwaliteitsnormen 1 :

  • Evenwichtig
  • Rechte stam
  • Pluizig
  • Groene kleur

Tweederangs Nordmann is opgenomen in lagere waardecategorieën. Ze zijn betaalbaarder. Namelijk, hoe meer de boom, hoe duurder hij is. Het duurt ongeveer tien jaar voordat je een mooie boom krijgt die ongeveer twee meter hoog is. Dit is een lange termijn job voor de producenten in de Ardennen.

De kwaliteiten van de Nordmann die in de bossen van de Belgische Ardennen zijn gekweekt

De Nordmann, die afkomstig is uit Noord-Europa, wordt beschouwd als de rolroos van de kerstbomen. Het is de bekendste en meest bekende boom die als kerstversiering wordt gebruikt. De boomkwekerijen in de Ardennen die uw favoriete kerstboomdealer leveren, kweken Nordmann-bomen die aan de volgende originele criteria voldoen:

  • Het is bestendig: de Nordmann verliest zijn naalden alleen tijdens de thermische schok die optreedt tijdens de verhuis- en installatiefase in het huis. Daarna valt er niets meer af;
  • De naalden zijn dikker;
  • De kleur van de afwerking van deze conifeer varieert van groen tot blauwachtig groen;
  • Het heeft geen geur: in tegenstelling tot sparren geeft Nordmann geen bepaalde geur af. Sommige plantengeurliefhebbers willen toch investeren in een langdurige Nordmann. In dit geval zijn er een aantal accessoireproducten, waaronder luchtverfrissers, die besproeid moeten worden. Ze reproduceren trouw de geur van sparren.

Wil u meer weten over de kwaliteit en de herkomst van uw kerstboom?

Aarzel niet om contact op te nemen met uw kerstboomspecialist in België, Sapins.be. Ons team zal al uw vragen beantwoorden. U kan ook uw Nordmann boeken voor het feestelijke seizoen 2020 en gebruik maken van onze bezorgservice aan huis.

Share this content